recept: Hasáb krumpli, Kifőzde
Hasáb krumpli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg közepes méretű krumpli,
5 dkg zsír,
5 dkg vaj,
2 dl napraforgóolaj,





A megtisztított krumplit vágd fel hosszában kb. másfél centi széles gerincű cikkekre és bő, forró zsiradékban mindkét oldalán süsd enyhén pirosra.
Én 5-5 dkg zsírt és vajat, valamint 2 dl olajat használok a sütéshez.

A krumplidarabok nem fedhetik egymást, és a peremén piros-ropogós legyen, de a közepe legyen még puha, omlós.

Ha fél cm vastag, kb. 4-5 cm hasábra vágod, hamarabb átsül és ropogósabb lesz, de mivel kevesebb a belseje, a ropogós külső és puha, omlós belső közti kontraszt erősen csökken, így az evés öröme is. Nem is beszélve arról, hogy ilyen kis hasábot vágni sokkal munkásabb dolog, mint a cikkeket.

Senkinek eszébe ne jusson a MekDöglesz-féle ´hasábburgonyára´ gondolni, amit gép tenyészt, gép pucol, gép vág és gép süt több hektoliter olajban, köbméter-számra! A MIENK EHETŐ. Ja, és még valami: aki ehhez a krumplihoz ketchupot enne, azt sajnálom.

Sültekhez, disznótoroshoz, mindenhez adható, pl. sóska- vagy paradicsommártással is nagyon finom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Vali néni hasáb krumplija

Forrás: Ez is az anyai örökség része.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.11. Utoljára frissítve: 2009.01.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:43:00 - 1.45)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez