Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
70 dkg közepes méretű krumpli, 5 dkg zsír, 5 dkg vaj, 2 dl napraforgóolaj, só |
A megtisztított krumplit vágd fel hosszában kb. másfél centi széles gerincű cikkekre és bő, forró zsiradékban mindkét oldalán süsd enyhén pirosra. Én 5-5 dkg zsírt és vajat, valamint 2 dl olajat használok a sütéshez. A krumplidarabok nem fedhetik egymást, és a peremén piros-ropogós legyen, de a közepe legyen még puha, omlós. Ha fél cm vastag, kb. 4-5 cm hasábra vágod, hamarabb átsül és ropogósabb lesz, de mivel kevesebb a belseje, a ropogós külső és puha, omlós belső közti kontraszt erősen csökken, így az evés öröme is. Nem is beszélve arról, hogy ilyen kis hasábot vágni sokkal munkásabb dolog, mint a cikkeket. Senkinek eszébe ne jusson a MekDöglesz-féle ´hasábburgonyára´ gondolni, amit gép tenyészt, gép pucol, gép vág és gép süt több hektoliter olajban, köbméter-számra! A MIENK EHETŐ. Ja, és még valami: aki ehhez a krumplihoz ketchupot enne, azt sajnálom. Sültekhez, disznótoroshoz, mindenhez adható, pl. sóska- vagy paradicsommártással is nagyon finom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|